ljekovitamockurana7

Menu

Zahvala pripada samo Allahu. Od Njega pomoć, uputu i oprost tražimo. Utječemo se Allahu od zla nas samih i od naših ružnih djela. Koga Allah uputi, niko ga ne može u zabludu odvesti, a koga On na stranputici učini, niko ga ne može uputiti.

Svjedočim da nema drugog boga osim Jedinog Allaha. On nema sudruga i svjedočim da je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, Njegov rob i Poslanik.

Zaista je najistinitiji govor Allahova Knjiga, a najbolji put je Muhammedov, sallallahu alejhi ve sellem, put. Najgore stvari su uvođenje novotarija u vjeru. Svaka novotarija vodi u zabludu.

Ovo je jedna od onih tema o kojoj se kod nas rijetko piše, pogotovo s naučnog i medicinskog aspekta, a koja je praktično jako prisutna među našim svijetom.

Čini sihra su prisutni u našim svakodnevnim životima, a njegovi učinci puni zla i nesreće, nerijetko su sudbina naših prijatelja, komšija, pa i nas samih.

U današnjem vremenu kada je nauka dostigla velika otkrića ipak postoje stvari koje ne mogu da otkriju ili bolje rečeno ne mogu da prihvate. Svi još uvijek traže neke vanzemaljce a ne prihvataju činjenicu da ipak ima i postoji duhovni, umom obdareni svijet koji nas okružuje i manje ili više nanose štetu ljudima.

Mnogi toga nisu ni svjesni jer vjeruju samo u nauku i naukom smatraju samo ono što se određenim napravama može vidjeti i pružiti dokaz ljudima.

FaLang translation system by Faboba