healingpowerofquran

Menu

Liječenje

Article Index

O LIJEČENJU KUR'ANOM

Liječenje Kur'anom podrazumjeva učenje određenih Kur'anskih ajeta (ruqja) i Poslanikovih s.a.v.s. dova od strane liječnika onome ko je obolio. Način i metodologija liječenja Kur'anom definisana je STROGIM šerijatskim pravilima od kojih ne smije biti odstupanja. Ovi šerijatski zakoni temelje se na praksi Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s. i načina na koji je on liječio Kur'anom. U našem narodu prisutna je ogromna zabluda kad je u pitanju ovakvo liječenje. Zato, odmah na početku, naglašavam da liječenje Kur'anom NIJE pisanje zapisa i hamajlija NITI JE proricanje budućnosti. Liječenje Kur'anom nema ništa sa ovim haram (zabranjenim) radnjama. Liječenje Kur'anom je dakle samo i isključivo učenje Kur'ana i dova u prisustvu oboljelog.
Kada je u pitanju bolest uzrokovana sihrom ili dzinnskim djelovanjem poznato je da medicina nema odgovor na ovakvo stanje. Ako odete liječniku on će uraditi sve nalaze i ustanovit će da je vaše tijelo medicinski potpuno zdravo. U takvoj situaciji neće biti u prilici da vam propise adekvatnu terapiju jer ne postoji dijagnoza. To je zato što sihr i dzinn ne mogu biti dijagnosticirani nikakvom medicinskom pretragom. Tada se insan nađe u teškoj situaciji da pati, osjeća da je bolestan a nalazi potpuno uredni i nema terapije. U takvoj situaciji dužnost muslimana je da se obrati onome ko liječi Kur'anom. Liječenje Kur'anom je duhovno kao što je i bolest od sihra ili dzinna duhovna. Tek tada vaše stanje bolesti dolazi u situaciju da bude dijagnosticirano i ispravno liječeno. Dakle, kao što materijalna bolest (medicinska bolest) biva liječena materijalnim (medicinskim) lijekovima isto tako duhovna bolest uzrokovana sihrom i dzinnima biva liječenja duhovnim lijekovima odnosno Kur'an-i Kerimom. Ovo je jasno svakoj duši koja zeli logično razmisliti.

Kratak opis postupka liječenja- od odluke do realizacije

Standardna procedura je da uzmete abdest, ukoliko se radi o ženi ona će se pokriti kao za namaz. Učač će prije početka liječenja klanjati dva rekjata sa nijetom na rukju i Allahovu dž.š. Milost prema vama. Nakon toga objasnit će vam se šta je rukja, kako se uči, šta je vaša uloga u toku učenja rukje, šta možete očekivati u toku učenja i sl. Nakon toga vi stajete okrenuti prema kibli a učač sa vaše desne strane počinje sa donošenjem salavata i učenjem zikira. Poslije toga prelazi na učenje rukje koja zavisno od slučaja traje od 90 do 120 minuta (1.5 do 2 sahata). U toku učenja s vremena na vrijeme učač će vam davati da pijete vodu na koju je prethodno proučio određene ajete. Po završetku učenja brat učač će vam nazvati selam, pitati vas kako se zovete ili neko drugo pitanje (služi da se utvrdi da je bolesnik vraćen u svjesno stanje i da džin ne kontroliše njegov um). Reći će vam da otvorite oči dati vam čašu vode ili soka na koje je naučeno i reći vam da sjedneta. Malo ćete se odmoriti a onda ćete porazgovarati o onome što se dešavalo u toku učenja. Dobit ćete kasetu na koju su snimljeni ajeti i sure koje ćete slušati određen broj dana, dobit ćete vodu na koju je naučeno i koju ćete piti ili se njome kupati

 

 

FaLang translation system by Faboba